Министър-председателят на Израел Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври

...
Министър-председателят на Израел Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху: Европейското признаване на палестинска държава е награда за терора

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и дефинира през днешния ден като " премия за терора " изказванията на три европейски страни - Ирландия, Норвегия и Испания, че скоро ще признаят Държавата Палестина, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Това няма да обезсърчи Еврейската страна Израел да завоюва войната против палестинската терористична формация " Хамас " в (палестинския анклав на брега на Средиземно море) линията Газа ", добави министър председателят.

" Това ще бъде една терористична страна. Тя ще се опита да повтори кръвопролитието от 7 октомври още веднъж и още веднъж - и с това ние няма да се съгласим ", сподели Нетаняху в изказване, в което напомни изненадващата офанзива на " Хамас " на израелска територия на упоменатата дата, която провокира настъплението на Израел в анклава.

По данни на Израел на 7 октомври бойци на " Хамас " са предизвикали гибелта на към 1200 души на израелска територия, множеството от които цивилни. Близо 250 заложници бяха отведени в линията Газа. По данни на здравното министерство на " Хамас " броят на убитите палестинци в Газа от 7 октомври насам към този момент е надхвърлил 35 000.

Девет от общо 27 страни членки на Европейския съюз признават Държавата Палестина. Осем от тях го направиха преди присъединението си към блока - още откакто палестинският водач Ясер Арафат разгласи на 15 ноември 1988 година Палестина за самостоятелна страна - Малта, Кипър, Чехия и Словакия (до 1993 година Чехословакия), Унгария, Румъния, България и Полша. Те бяха последвани през 2014 година от Швеция, която стана първата страна, признала Палестина след влизането си в Европейски Съюз.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР